Le vin est une boisson millénaire, symbole de convivialité et de savoir-vivre, qui trouve ses racines dans les plus beaux terroirs du monde. Qu'il soit rouge, blanc ou rosé, chaque vin est unique, marqué par son cépage, son terroir et le savoir-faire du vigneron. Les vins rouges se caractérisent par des arômes intenses de fruits rouges, de cassis, ou de cerise, parfois accompagnés de notes épicées ou boisées, parfaits pour accompagner viandes rouges et plats mijotés. Les vins blancs, plus légers et frais, offrent des saveurs fruitées et florales qui se marient idéalement avec les fruits de mer, poissons et plats plus légers.
Ανακαλύψτε τη γκάμα μας από γαλλικά κόκκινα κρασιά από όλες τις γαλλικές οινοπαραγωγικές περιοχές! Μπορντό, Βουργουνδία, Ροδανός, Λίγηρας, Προβηγκία...
Λάτρεις του κόκκινου κρασιού, εδώ θα βρείτε την ευτυχία σας!
ORIGINE - TERROIR
Vin rouge Médoc Cru Bourgeois
Pontet Barrail βρίσκεται στην κοινότητα του Bégadan και ανήκει στην οικογένεια Bibey από το 1970. Ο γιος, Jérôme, ανέλαβε τα ηνία το 2002 και συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της φήμης και της ποιότητας των κρασιών του. Η οικογενειακή εργασία που πραγματοποιείται στο αμπέλι του Château έχει επιβραβευτεί με την ονομασία «Cru Bourgeois», που το καθιστά σήμερα αναφορά στο Médoc.
Τα 17 εκτάρια του Château Pontet Barrail εκτείνονται σε ένα αργιλώδες-ασβεστολιθικό και αμμώδες-χαλικώδες έδαφος που επιτρέπει στους αμπελώνες, με μέση ηλικία 38 ετών, να ανθίζουν πλήρως.
VINIFICATION
Παραδοσιακή σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές inox, ωριμασμένο σε βαρέλια από δρυ ανανεωμένα κατά τρίτα.
CÉPAGES
60% Cabernet Sauvignon
30% Merlot
6% Petit Verdot
4% Cabernet Franc
DÉGUSTATION
Ρόμπα γκρανάτ με ρουμπινί περίγραμμα.
Μύτη με καπνιστές νότες, με αρώματα από γλυκές μπαχαρικές, σύκα και ώριμα μαύρα φρούτα.
[terdézom] είναι ένα ελαφρύ και ισορροπημένο βιολογικό κόκκινο κρασί. Είναι εύκολο να το ανακαλύψει κανείς και ταιριάζει τέλεια σε ένα ευρύ κοινό. "Είναι ένα κρασί που πίνουμε με ευχαρίστηση."
Γευσιγνωσία
Αυτό το κρασί παρουσιάζει μια όμορφη ρουμπινί απόχρωση με βιολετί ανταύγειες και ένα μπουκέτο από μαρμελάδα φρούτων.
Η γεύση περιέχει πολλά φρούτα καθώς και πικάντικες και βανιλένιες νότες, μαλακούς τανίνες και μια ωραία διάρκεια. Διατηρεί τον φρουτώδη χαρακτήρα του στην επίγευση με αρώματα από μαύρα φρούτα όπως η μουριά και το μαύρο φραγκοστάφυλο.
Συσκευασία 3 λίτρα
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ BOURGOGNE HAUTES CÔTES DE BEAUNE
εξαιρετικό κρασί - για μεγάλες περιστάσεις - κόκκινο κρασί από την bourgogne hautes côtes de beaune, domaine de la tassée d'or. 0.75 λίτρο - 2019 - ποσοστό αλκοόλ: 13.0%. παλέτες των 672 φιαλών.
Χρώμα: Κόκκινο
Έτος: 2019
AOP Coteaux Varois en Provence
Ποικιλίες: Syrah 90%, Grenache 10%
14.0% vol.
Οινοποίηση: Λογική γεωργία
Προζυμωτική εκχύλιση σε κρύο, Ζύμωση στους 20-25°C, Εμφιάλωση 2 εβδομάδες, ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι (228L – μέτρια θέρμανση) 16 μήνες
Σημείωση γευσιγνωσίας:
Η μύτη εκφράζει έντονες νότες από μαύρα φρούτα μαρμελάδας, μαύρη σταφίδα και μούρα, ελαφρώς εμπλουτισμένες με γλυκές μπαχαρικές νότες και βανίλια. Στη συνέχεια εξελίσσεται σε νότες πιπεριών και ροζ μούρων. Στο στόμα, η επίθεση είναι στρογγυλή και σάρκινη, με μπαχαρικές νότες, και στη συνέχεια εξελίσσεται σε γευστικές νότες μαύρων φρούτων και ξυλώδεις νότες που υποστηρίζουν μια όμορφη και μακρά τελική γεύση.
Συνοδεία φαγητού-κρασιού: Κόκκινα κρέατα, κρέατα σε σάλτσα, μανιτάρια, τυριά
Σερβίρισμα: 18-20°C
Συντήρηση: Να καταναλωθεί τώρα ή θα συνεχίσει να βελτιώνεται για τα επόμενα 5 χρόνια
Θρυλικά Grands Crus, εξαιρετικά châteaux ...
Στις κάβες μας, στην καρδιά του Medoc, αποθηκεύονται οι πιο престижные ετικέτες από το Bordeaux και από όλο τον κόσμο, παλιές και πολύτιμες σοδειές.
Μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερους από 200 Crus Classés που καλύπτουν 10 και 15 διαφορετικές σοδειές, μια λίστα που ενημερώνεται καθημερινά προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες διαφορετικών εθνικών και διεθνών πελατών.
Αυτά τα κρασιά θα προσφερθούν "en-primeur" (μελλοντικά). Μια ορισμένη ποσότητα θα είναι διαθέσιμη προς πώληση μόλις τα κρασιά εμφιαλωθούν.
Εντατικός και πολύπλοκος Cahors
Αυτό το κρασί με βαθύ χρώμα είναι εκφραστικό και αρμονικό. Η πολύπλοκη μύτη του ανακαλεί μαύρη σταφίδα, μπαχαρικά και καβουρδισμένα φρούτα. Σαρκώδες και ισχυρό στο στόμα, η βελούδινη ποιότητά του είναι απόδειξη της τέλειας κυριαρχίας των τεχνικών παλαίωσης σε δρυ. Οι αρωματικές νότες μαύρων φρούτων, γλυκόριζας και σοκολάτας ολοκληρώνουν την πλήρη έκφραση του κρασιού.
Σερβίρετε σε καράφα (ή ανοιγμένο αρκετές ώρες νωρίτερα) πριν απολαύσετε στους 15-16°.
Προτεινόμενη συνοδεία: φουά γκρα από θήραμα, τρούφες, μανιτάρια του δάσους, τουρνεντό, αρνί γάλακτος.
Στη μύτη, αυτό το κρασί αναπτύσσει πολύ λεπτές αρωματικές νότες ευκαλύπτου, λουλουδιών από σέλινο, μανταρινιού και ελαφρώς γλυκού λεμονιού.
Ονομασία: Κρασί από την περιοχή Pays d'Oc Chardonnay
Χρώμα: Λευκό
Περιεκτικότητα: 0,75 L
Αλκοόλ: 13% Βόρεια
Κλίμα: Μεσογειακό
Ποικιλία: 100% Chardonnay
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8°
Cépage : 60 % chenin, 40 % chardonnay.
Sol : Schistes gréseux verts με περάσματα πορφυρού στο υπέδαφος σχιστογρανίτη.
Taille : Taille en Guyot Poussard.
Travail : Ebourgeonnage soigné, effeuillage mécanique.
Ο αμπελώνας καλλιεργείται με βιολογικές μεθόδους. Οι εργασίες συντήρησης του εδάφους πραγματοποιούνται με ακρίβεια, με τον μεγαλύτερο σεβασμό στη μικροβιακή ζωή. Η φυτοπροστασία βασίζεται σε λεπτομερή παρατήρηση της βλάστησης και σε μεγάλη ανταπόκριση.
Vendange : Χειρονακτική συγκομιδή σε κιβώτια των 20 κιλών με αερισμό. Τα σταφύλια επιλέγονται αυστηρά στον αμπελώνα, στην αρχή του χρυσού σταδίου, και είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε σήψη.
Vinification et élevage : Πνευματική πίεση σε τμήματα. Μόνο οι καρδιές των κρασιών διατηρούνται. Οι ανατροπές και οι κοπές απορρίπτονται. Αλκοολική και μαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10 °C
Βιν Γαλλο-ρωμαϊκό της Ναρβονναΐς ΚΟΚΚΙΝΟ 75 cl Ή 21.12 €/l
Αυτό το γαλλο-ρωμαϊκό ποτό είναι μια αναπαράσταση ενός κρασιού μελιού και μπαχαρικών, του 1ου αιώνα, του οποίου το όνομα Mulsum είναι ακόμα σήμερα αβέβαιο όσον αφορά την ιστορική του προέλευση.
Αυτό το κρασί μελιού και με αρώματα μεσογειακών φυτών, παρασκευαζόταν στην επαρχία της Ναρβονναΐς και εξάγονταν σε όλη την Αυτοκρατορία από το λιμάνι ΝΑΡΜΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ (Ναρβόν) προς το λιμάνι της Ρώμης (Οστίε).
Αυτό το ποτό παρασκευάζεται από μια επιλογή κρασιών από ποικιλίες: Καριγιάν, Γκρενάς και Σιράχ, χαρακτηριστικός συνδυασμός του εδάφους μας στις Κορμπιέρ.
Gozauri Saperavi 2015
Το Gozauri Saperavi 2015 είναι μια αυθεντική έκφραση του μοναδικού terroir της οινοπαραγωγικής περιοχής της Καχέτι, που βρίσκεται στη μικροζώνη του Κιντζμαρούλι. Αυτό το κρασί, που καλλιεργείται σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα, είναι προϊόν ενός μόνο αμπελώνα, που διαχειρίζεται και ανήκει στο κτήμα μας. Φτιαγμένο αποκλειστικά από την ποικιλία Saperavi, προέρχεται από τους αμπελώνες μας, όπου η απόδοση 6 έως 7 τόνων ανά εκτάριο διατηρείται προσεκτικά για να διασφαλιστεί η ανώτερη ποιότητα του καρπού.
Με συνολική παραγωγή 15.000 φιαλών των 0,75 λίτρων, αυτό το ξηρό κόκκινο κρασί του 2015 έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 12,5%. Η διαδικασία οινοποίησης αποδεικνύει τη δέσμευση για ποιότητα και αυθεντικότητα. Τα σταφύλια, που συλλέγονται με το χέρι και επιλέγονται προσεκτικά, υποβλήθηκαν σε ζύμωση σε ανοιχτές δεξαμενές 225 λίτρων, με εκχύλιση 20 ημερών, ακολουθούμενη από παλαίωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 10 μήνες.
Συνδυασμός Viognier και Roussanne. Πολύ ελαφρώς γλυκό λευκό κρασί, με νότες ώριμων φρούτων όπως το βερίκοκο, όμορφα ισορροπημένο χωρίς υπερβολική στρογγυλότητα, πλούσιο και σάρκινο.
Ροζέ Λανγκεντόκ
Συγκέντρωση :
Γκρενάς - Σινσό - Βερμεντίνο
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 2 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία της και να εκφράσει πλήρως το δυναμικό της. Τα σταφύλια, που συλλέγονται νωρίς το πρωί για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους, πιέζονται για να εξαγάγουν τον πρώτο χυμό, πιο ποιοτικό. Αυτοί στη συνέχεια καθαρίζονται και διατηρούνται σε χαμηλή θερμοκρασία καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης. Ωρίμανση 4 μηνών πάνω σε λεπτά οινολάσπης, ακολουθεί μια ελαφριά κολλώδης διαδικασία, και το κρασί εμφιαλώνεται γρήγορα για να διατηρήσει τον φρέσκο και φρουτώδη χαρακτήρα του.
Διαστάσεις (ΥxΠxΒ σε εκ.) : 82 x 59,8 x 56,5 Χωρητικότητα φιαλών : 43 Ικανότητα/κατανάλωση : 120w / 0,50 kw/24h Η κάβα παλαίωσης T60E είναι μια ρυθμιζόμενη ντουλάπα κρασιού. Ντουλάπα επιτραπέζια ή εντοιχιζόμενη, με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία (από 8° έως 18°) Τυπικό χρώμα : μαύρο Επιλογές : άλλα χρώματα, γυάλινη πόρτα, φωτισμός LED 4 συρτάρια με αυλακώσεις (καλιμπραρισμένα για μπουκάλια bordeaux, bourgogne, alsace και champagne) 1 αποσπώμενο χαμηλό συρτάρι Ενσωματωμένη σε πάγκο εργασίας :
Ονομασία: IGP Côtes Catalanes
Ποικιλία: 100% Chardonnay
Έδαφος: Τα σταφύλια προέρχονται από τους αργιλοασβεστολιθικούς λόφους στο βάθος της κοιλάδας της Boulzane. Σε ορισμένα σημεία, ο σχιστόλιθος προσθέτει πολυπλοκότητα στο κρασί.
Ηλικία των αμπελιών: Τα αμπέλια φυτεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80. Ήταν τα πρώτα Chardonnay που φυτεύτηκαν στο Ρουσιγιόν!
Επεξεργασία: Μετά από μια ψυχρή απολάσπωση για 48 ώρες, ο μούστος τοποθετείται απευθείας σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (25% καινούργια) όπου θα πραγματοποιήσει όλη τη διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης. Η μηλογαλακτική ζύμωση δεν επιδιώκεται σκόπιμα ώστε να διατηρηθεί η ζωντάνια. Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης σε ολικούς οινολάσπες για 10 μήνες, το κρασί αναδεύεται τακτικά για να αποκτήσει περισσότερο σώμα. Αυτή η εργασία "à la Bourguignonne" καθιστά αυτή την ετικέτα ένα κρασί που μπορεί να παλαιωθεί.
Γευσιγνωσία: Ωραία οξύτητα στη μύτη με βουτυρώδεις, καβουρδισμένες και φουντουκένιες νότες, γενναιόδωρη και πολύπλοκη γεύση που θα ταιριάξει σε όλες τις επιθυμίες.
Μια υπέροχη σκούρα ρόμπα που, αν αναφερόμαστε στη θηλυκότητα της Margaux, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως βραδινό φόρεμα.
Βαθύ χρώμα, με κάποιες ανταύγειες καρδινάλιου και βερμυονίου που προσδίδουν μια ορισμένη λάμψη στο σύνολο. Μύτη που επιβεβαιώνεται, παρούσα ή που βρίσκεται σε αρμονία με μια όμορφη καλλιέργεια και ένα ωραίο φρούτο.
Μύτη που είναι ακόμα κοντά στη σταφύλι.
Μεταξένια επίθεση, ισχυρό σώμα γεμάτο μήκος και κομψότητα. Οι τανίνες είναι λειωμένες. Επίμονη και εκρηκτική φινάλε που προκαλεί την επιθυμία να δοκιμάσεις και να καταναλώσεις.
Μια ευχάριστη φιάλη.
Οι συμβουλές μας: Αερίστε ½ ώρα πριν την εξυπηρέτηση; θερμοκρασία κατανάλωσης 17°C
Σόλοι:
Λιμωνο-Ασβεστολιθικοί
Χρυσό μετάλλιο από τους Gilbert και Gaillard
Οινοποίηση:
Συγκομιδή χωρίς κοτσάνια, μακρά εκχύλιση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και στη συνέχεια ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια.
Λαμπερό χρώμα, κόκκινο ρουμπινί
Εντυπωσιακή και πλούσια μύτη, αρώματα καβουρδισμένου, βανίλιας και γλυκόριζας συνοδευόμενα από ώριμα φρούτα όπως το δαμάσκηνο.
Στο στόμα, οι τανίνες είναι μεταξένιες και καλά ενσωματωμένες.
Σύνθεση: 100% Cabernet Sauvignon
Σόλοι: Λιμωνο-Ασβεστολιθικοί
Μεγάλος χαρακτήρας, πολύ υγιής ύλη, δυναμική αλλά χωρίς επιθετικότητα. Άφθονη και πλούσια, είναι πρώτα απ' όλα η επιλογή μιας έκτασης, αλλά και η δεξιοτεχνία της ανατροφής και η διαμόρφωση του χρόνου που κάνουν αυτή την κουβέ να είναι ένα νέκταρ που αξίζει να περιμένει κανείς και να μοιραστεί ανάμεσα σε λάτρεις.
DESCRIPTION
Fin élégant et raffiné ce champagne Blanc de
Blancs est élaboré à 100 % avec du Chardonnay.
La finesse de ses bulles, ses arômes légers et
délicats, son équilibre et sa fraîcheur en font un
champagne plein de noblesse.
ASPECT VISUEL
Jaune citron avec des reflets brillants.
ASPECT GUSTATIF
L'attaque est vive et équilibrée, belle onctuosité et
de la matière en bouche. Le nez est floral on
trouve aussi des fruits jaune, de la pêche de vigne
et des agrumes
ASSEMBLAGE
80 % de Chardonnay
20 % de Chardonnay (VR)
Le pressurage de ces vins prestigieux est doux et progressif afin d'éviter de tâcher
les jus. Il est réalisé en plusieurs étapes et les moûts (jus) sont fractionnés : on
recueille séparément la Cuvée (premier jus donc le meilleur) et la taille (les
deuxièmes jus obtenus après retrousse).
Ce champagne est élaboré exclusivement à base de Cuvée.
VR = vin de réserve